Pireler
Pire sıçrama özelliği olan ve bu yönü ile uçan bir böcek olduğu zannedilen bir canlıdır. Halbuki bu canlının kanadı yoktur güçlü bacak kasları sayesinde boyunun onlarca katı yüksekliğe rahatlıkla ulaşabilmektedir. Küçük bir boyutu vardır. İnsanları ve canlıları ısırarak kam emerler ve bu şekilde yaşamlarını sürdürürler. En istenmeyen böceklerden ve parazitler arasında yer alır. Pire ilaçlama noktasında oldukça hassas davranmak gerekmektedir. Yanlış yapılan bir uygulama insan sağlığını tehlikeye atarken bu haşerelerden hiçbirine etki etmeyebilir. Bireysel mücadele yerine konusunda uzman ekipler ile bir araya gelmek daha kolay bir çözüm olacaktır.
Pire ile mücadele dışarıdan alınan ilaçlar ile fayda göstermemektedir. İstedikleri bölgeye sıçrayarak giriş sağlayabilirler ve kendilerini tehlike altında hissetleri an ortadan kaybolurlar.
Yaşam alanlarında ve ortak kullanım alanlarında bu zararlı canlılar görülmesi durumunda pire ilaçlama şirketleri ile irtibata geçilmelidir. Çok sayıda salgın hastalığa neden olabilecekleri için periyodik olarak görüldüğü bölgelerde uygulama yapılarak önlem alınması gerekmektedir. Başlıca bulaştırdıkları hastalıklar; humma, veba, dizanteri, tifüs ve çok sayıda çeşitli alerjik reaksiyonların oluşmasına neden olmaktadır.
Ülkemizde çok sayıda pire çeşitleri görülmektedir. Bu çeşitler yaşadıkları konakçıların isimlerini almaktadır. Dünya üzerinde üzere yaklaşık 1.900 tür görülmektedir. Ülkemizde en çok rastladığımız türleri; insan piresi, tavuk piresi, kuş piresi, su piresi, kedi piresi, köpek piresi, toz piresi ve kum piresidir.
Pirenin zararları nelerdir?
Öncelikle en birinci zararı pire ısırması olarak adlandırdığımız haşerenin insan vücuduna ısırıklar atarak çok büyük kaşıntılara yol açması ve oldukça rahatsız edici bir saldırıda bulunmasıdır. Gün içerisinde veya gece saldırdığı vücudun pek çok yerine ısırıklar atan pire ölmesi ve yakalanması çok zor bir canlıdır.
Offline Website Software